Tuesday, November 25, 2014

Gold Coast || Mantra Legends Hotel


Kat Gold Coast aku tido kat Mantra Legends Hotel area Surfer Paradise.. 
Byk gile Hotel Mantra kat sini.. Lokasi hotel ni strategic.. Xsampa 5min jln kaki dah sampai beach.. Kedai mkn, kedai sourvenir mmg bawah hotel jer.. Tak perlu nak sewa2 keta bagai.. 


Aku booked hotel guna AirAsiaGo jer.. Alang2 nak beli tiket flight, booked sekali hotel kat situ.. Settle.. Harga pon murah.. 

Harga:
Twin Room
Penginapan 5 malam = RM1444.05 


Time check in 2PM.. Kitaorg sampai awal.. Kul 8 mcm tu.. Try luck kot2 ada bilik kosong tp xde.. So just tunggu.. Kul 11 mcm tu try pegi tanya lagi, alhamdulillah bilik dah ada.. Dia upgrade to Deluxe Room sbb yg tu jer yg available.. Deposit utk bilik AUD200.. Bukan main byk dia mintak utk deposit..




Masuk bilik jer aku dah sgt teruja.. Besar kot bilik dia.. 
Mmg puas hati.. Sgt berbaloi dgn harga.. Muat kalau nak duduk 4 org.. 
Tapi aku hanya duduk ber-2..






Iron, Iron board dorg dh sediakan dlm bilik.. Bagus.. Tak perlu nak mintak2...
Extra bantal , extra selimut.. Weeee... Yang sedia ada pon dah penuh katil dgn bantal, mmg aku x usik la yg extra2 nih..

 


View pool dari balkoni bilik.. Mmg xde mase la nak terjun pool.. Tengok jer laa..


View Surfer Paradise dari Balkoni bilik.. Bilik mengadap city..

Kat bilik xde wifi.. Tapi kalau nak main internet blh guna PC kat lobby.. 30min percuma.. Kalau nak print pon boleh.. Percuma.. Recommended sgt duk Hotel ni sbb bagi aku location dia mmg strategic.. Sgt sng nak cari restoren halal, dkt dgn pantai, dekat dgn sourvenir shop, dkt sgt dgn tram station.. Hard Rock Cafe pon dkt..


1 comment: