Tuesday, February 14, 2012

Jalan2 Ke Cameron Highlands



Tahun Baru Cina haritu (22-24Feb) diana ngn Family pegi jln2 ke Cameron Highlands.
Last minute punye plan sbb boring cuti xtaw nak pi mana :)
Dari KL diana g Cameron lalu kat Raub. Sbb takot Jem kalo lalu highway Plus tu. Tahu2 jer la kalo musim cuti ni kan.. Amik masa 3-4Jam jugak la nak sampai Cameron. Saket bdn duk lame2 dlm kete..


Yg paling xsyioknye JEM BEBENOR kat atas bukit tu haaa..
Mmg Ramei org Holiday Kat Cameron kalo time Cuti.


Rose Apartment

 

Last minute booking. Duk cari2 homestay sume full.
Last2 Sib bek dpt rose apartment ni. Tapi time ni harga pon harus la naik kan.
CNY punye pasal.Apartment ni ada 3bilik dan 2bilik air..Sgt Selese..
Lokasi dia sgtla strategik. Betol2 belakang KEA FARM. Tmpat org bli sayur2 tu.

KEA FARM

Sayur, buah, bunga, souvenir sume ada kat KEA FARM ni.
Harga tu kene la pandai tawar2. Tapi kalo perayaan ssg sket dorg ni nk kasi diskaun.
Sbb dah comfirm2 ramei mai dtg beli :)
Bagi diana kalo mcm Buah strawberry tu mkn kat Cameron jugak Sedap. Kalo bawak balik xsedap terus.
Sayur pon beli utk msk kat apartment. Mmg Fresh!!
Buah yg slalu org dtg bli kat cameron ni mestila strawberry, jagung manis dan jambu epal..








BOH TEA CENTRE

Wajib pergi Boh Tea Centre ni sbbnye boleh feeling2 Ombak Rindu.
Bwahahahaha... Angau kat Abg Harizzzz




View yg sgt chantik plus angin sepoi2 mmg membuatkan perut jd lapor!!



Milk Tea + Mushroon Soup + Sandwich utk Breakfast :)

YZ AGRO FARM & CAFE

Tgk cite Vanilla Coklat x? Haaa, kalo dtg sini harusla terigt kat cite tu.
KihKihkih.. Kalo time CNY sume strawberry Farm yg kite boleh petik sendrik tu comfirm tutup. Sbb ramei org. Kalo x, terus habis la strawberry dorg...

 


Strawberry Coklat.. Nyumm!!

CAMERON VALLEY

Kat cameron ni byk sgt ladang teh. Pilih jer yg mane 1 nk pegi.
Rasa sume same jer. KehKehKeh.. View jer yg lain2


PASAR MALAM BRINCHANG

Kalo Pegi Cameron mmg wajib pegi Pasar Mlm.
Kalau time cuti sekolah, tetiap mlm pasar mlm ni ada.
Syurga Makanan!! HoHo




Madu asli. RM2 sepotong.. 


P/S: Berjaya Habiskan Cerita pasal Cameron Highlands dlm 1 entry sahaja..
Yezzzaaaa!!!

2 comments:

  1. Liyana: tempat honeymoon liyana kn? harusla rindu.ahahaaha

    ReplyDelete