Monday, August 8, 2011

Apam Polkadot


Jumaat mlm diana balik kuantan, sbb nak sahur and berbuka kat sane ngan Family..
Jumaat tu gerak agak lambat jugak dlm kul 10 lebih sbb tertido pas berbuke. Ehehehe. Kne charge energy mata dulu. Then pi amik Kuih Raya kat Taman Melati. Pastu baru la gerak blk Ktn. Dari Tol Gombak - R&R Temerloh, Gumuxx yg drive. Then My turn pulak la drive sampai la ke ktn.

Power mata ni skng dh teruk la. Walaupon dah bermata 4 tapi still sgt2 silau. Dan Highway Pantai Timur Gelap wooo!! And xsuke bile ade org repair jln so nnti ade la jgn tutup. Dari 2 Lane tinggal la 1 Lane.
Paling xsuke!! Kalau xsilap kat r&r maran or r&r gambang kot den terpaksa break emergency.Time tu xde la laju sgt, dlm 130km-140km mcm tu. Tetibe trailer ni xnampak kot yg construction tu, terus jer tetibe masuk lane kanan. Walaweeehhhh.. Mmg break emergency jer la. Si gumux apolg bebel la ckp bwk laju. Ahahahaha.. Tapi dh siap complaint kat org yg construction tu suh dorg letak la sportlight situ so aku dr jauh ni tahu a situ ade jln tutup..a.. Sib bek la Nyawa panjang lg.. Sampai umh dgn keadaan yg selamat =)

Sabtu - pegi tailor, anta ukuran baju melayu si gumux utk wat raya. then just pusing2 pi beli brg utk hantaran and brg2 masak..

Ahad - Tgh syiok2 tido adik kejutkn suh bgn ckp mak panggil kat dapo. Tgk jam dah kul 10 lebih. Huahuahua.. Kalo blk umh mmg la bgn lambat.. :p Gi dapo tgk mak dah siapkan Acuan Apam Polkadot. Dia ckp xsempat nk beli kek utk Besday Si gumuxx so wat la apam polkadot.. Weeeee.. Kebetulan mmg smlm pi  kedai bakery cr bhn2 utk wat apam polkadot.


Diana tukang snap2 jer. Adik ngn Kakak yg rajen sgt wat. hihi.
Coz kne jage Monster sorg kat umh tu. Kalo x, abehla sume die nk mkn :p


Sebahagian yg dah siap.. Tunggu nak kukus jer..


Tada!! Dah siap kukus. Comey jer naik. hihihi.
Next time leh la wat lagi.. Baru la jd expert.. kan?
Actually ni percuban pertama mak buat apam polkadot.
Gune filling blueberry.


Hepy Birthday Gumuxxx!!!!
Moga Murah Rezeki =)


4 comments:

  1. kak eynda : kelaka rasenye nk kasi kat lelaki, tp kaler pink :p

    ReplyDelete
  2. bleh dah buat hantaran kawan tu :-P

    ReplyDelete