Thursday, July 15, 2010

Mingo Mingo Asam Pedas Melaka

Dah Lame nak Cite pasal restoren ni..

Restoren Ni dlm AU2 Jusco Keramat taw? Restoren die depan taman tu jer..

Actually dah 2 kali dtg sini. Mknan die mmg SUperbbb.. wallaaaa..

Tak pernah rase nak puji Gilew2 Tempat mkn.. ahahahah.. Tapi yg ni Wajib korg kene datang Taw? Mmg mknan die sungguh cukup rase..Penggemar malay Food mcm aku ni, sgt2 la dialukan :)

Harga die agak Mahal sedikit tp seriously berbaloi2 :)

Restoren ni bukan ade asam pedas jer taw, western pon ade.. Selain asam pedas, ade jugak kembong bakar, masak lemak cili api, masak pedas dan lain2 lagi..
Kalau kite order contoh asam pedas ikan pari, nnti dorg akan kasi 1 nasi + ulam2 + ikan masin. haaa.. Set la kirenyer..

Tgk Nasi die pon dah beselere.. hihi.. Nasi putih + Ulam2 + Sambal Belacan + Ikan Masin.. Menaikkn btol Nafsu selere makan ni..

Asam pedas Ikan Pari.. Walllaaa!~ 5 Bintang!~ CUkup rase.. Pedas, Masam.. Nyummmm3x...

Udang Petai!~ Udang Die besar2 taw.. Mantap.. Harga dlm Rm9 ~ Rm11.. Diana lupe..ihihihi. Tapi berbaloi2

Ni my Gumuxx Peberet.. Daging Salai Masak Lemak Cili Api.. Serious u all, masak lemak die rase gile2 Cukop rase.. mmg xtipu.. Susah sgt nak jumpe kedai masak btol2. Kalo x, mesti cair jer.. Yg ni mmg Sgt2 recommended :)

Sume Makanan ni + 2 air total dlm rm50.. x igt exact amount die.. tp sangat berbaloi2. Nasi pon bertambah.. hihihih :p
Rase mcm Setiap minggu nak dtg.. Pade sape2 yg nak cube, moh la kite gi AU2 Jusco Keramat :)

3 comments:

  1. whoaaaaaaaaaaaaaaa


    diana nak kena babap!!!amy ngidam dah niii

    ReplyDelete