Wednesday, February 29, 2012

Saba Restaurant Putrajaya



Lamenye x updated blog.. Rindu nak updated. Tapi kat office skang mcm malas sikit nak updated sbb byk keje tetibe. Susah taw nak dgr diana ni byk keje kat office sbb mcm 8 jam keje tu asik men game kat FB jer.. KehKehKeh :p


Ahad lepas diana ajak Mr. Gumuxx pegi Saba restaurant kat Cyberjaya. Sbb tetibe terigt kat chicken khabsah. Dulu time kat kolej selalu mkn, now dh jrg2 sgttttt mkn..

Lepas Habis Rancangan Melodi ahad tu, terus vrommmmm pegi Saba Restaurant.
Orang mmg sentiasa penuh. Tapi Sib baek sbb diana dtg ber-2 jer. So byk la tempat leh selit2.. HeHe..


Air Semestinye Kene dan Wajib order Mango Juice. Pekat dan sgt sedap!!!
Mr. Gumuxx order Banana Milk Juice..

  

Pembuka selere seharusnye Mushroom Soup!!

  

Chicken Khabsah!! Order portion yg besar sikit. Tapi for me still sikittt... 
Kene Order 2 jugak bru puas mkn.. HiHi :p
Chicken Khabsah ni xsedap kalo xde sambal dia ni.. Ape ntah namanya


Dah siap mkn still rasa lapa lagi.. Haiyoooo...
Mane x naik 1kg tiap kali timbang.. ihihihi..


Nak baya, bwk jer card ni pegi counter.. Touch terus kua ape yg kite order..
Kalo touch, free terus kan besh.. bwahahahaha

 

Friday, February 24, 2012

Dapat Coklat Dari Jerman.. Yeay!!


Thankz Cousin sbb Hadiahkan diana coklat..
Mcm tetahu jer skng ni mmg suke sgt ngn Coklat..
Kebetulan Selasa Lepas Cousin diana yg belaja kat Jerman, balik sini kejap cuti2.
Dia terus hadiahkan coklat ni... Dia ckp Coklat kecik (Kinder) utk baby.. 
Yg besar utk mak baby..
Ehem3.. Ayah baby jgn sesibuk nak mkn k? Tapi smlm tgk Coklat kecik (Kinder) dah terbukak..
Nampaknye ayah baby ler tu mkn.. Erkkk

Tuesday, February 21, 2012

Dapat Jugak ape yg Diidamkan =))


Skang baru diana sedar yg diana suke sgt makan mknan manis2. 
Contoh chocolate, eskim, buah2 dan kek.
Dah 2 Hari lidah ni mcm nak kek coklat. Mlm tu jugak pegi Jusco Equine.Time nak balik tu, singgah la secret recipe. Tapi yg sedihnye, bile sampai2 tgk sume kek kat secret recipe dah habis. Huwaaaaa.. Sedihhh!!!

Last2 ptg smlm pas balik keje terus vrooommmm pegi Giant Bandar Kinrara. Yeay!!
Muke senyum gembira dpt Beli Banana Chocolate Cake.. Nyummmm..
Ade 1 lg yg lidah ni teringin sgt nak tp xdpt2 lg.. Pengat Pisang.. Mane nak cari eh?? 
Kalau buat sendiri mcm lagi senang kan? Selalu org gune pisang ape eh???

Monday, February 20, 2012

Pati Prun Innershine Sesuai tak utk Org Awal2 Pregnant ni??



Nak tanye kat kekawan blog.
Ade sesiapa tahu x pati prun innershine ni boleh x amik masa awal kehamilan ni?
Sape tahu kasi pendpt boleh?? =)
Tq semua 

Cadangan Kekawan yg diana dpt:
1) Mkn buah2an yg sebetulnya lagi bagus
2) Boleh amik pati prune tapi kene minum byk plain water sbb pati prune ni manis =)


Menu Breakfast di Pagi Isnin

Morning!!
Cuaca pagi ni besh sgt. Terus terlambat nak pi Keje.
KehKehKeh
Selalunye kul 7 lebih dah terang2, ni mcm malap2 jer. 
Mmg Malas gile Nak bangun. Padahal kalo weekend, awal gile bgn :p


Pagi ni sampai jer Opis terus singgah 7E. Beli Bihun Grg.
Bagusnye abg 7E tu siap tanye "Nak sy panaskan?"..Wahhh...
Haruslah nak kn =)
Skang pepagi dh start kne cube minum susu. Walaupon xbleh nk telah susu putih biasa tu, susu perisa strawberry pon ok la kan? :p


Sunday, February 19, 2012

BE ni mcm tetahu jer :p

Hollaaa..
Diana saje jer check account nuffnang. Tgk2 ade 1 lg BE baru. Alhamdulillah.
So bergerak la sikit duet dlm account tu :p

Tapi Macam Nakal Jer iklan Baru ni..
Diana dpt BE utk Iklan Huggies.. hihi..
Baru jer updated pasal Pregnancy test tu, terus dpt BE Huggies. HiHi..
Tq Nuffnang =)



Tuesday, February 14, 2012

Jalan2 Ke Cameron Highlands



Tahun Baru Cina haritu (22-24Feb) diana ngn Family pegi jln2 ke Cameron Highlands.
Last minute punye plan sbb boring cuti xtaw nak pi mana :)
Dari KL diana g Cameron lalu kat Raub. Sbb takot Jem kalo lalu highway Plus tu. Tahu2 jer la kalo musim cuti ni kan.. Amik masa 3-4Jam jugak la nak sampai Cameron. Saket bdn duk lame2 dlm kete..


Yg paling xsyioknye JEM BEBENOR kat atas bukit tu haaa..
Mmg Ramei org Holiday Kat Cameron kalo time Cuti.


Rose Apartment

 

Last minute booking. Duk cari2 homestay sume full.
Last2 Sib bek dpt rose apartment ni. Tapi time ni harga pon harus la naik kan.
CNY punye pasal.Apartment ni ada 3bilik dan 2bilik air..Sgt Selese..
Lokasi dia sgtla strategik. Betol2 belakang KEA FARM. Tmpat org bli sayur2 tu.

KEA FARM

Sayur, buah, bunga, souvenir sume ada kat KEA FARM ni.
Harga tu kene la pandai tawar2. Tapi kalo perayaan ssg sket dorg ni nk kasi diskaun.
Sbb dah comfirm2 ramei mai dtg beli :)
Bagi diana kalo mcm Buah strawberry tu mkn kat Cameron jugak Sedap. Kalo bawak balik xsedap terus.
Sayur pon beli utk msk kat apartment. Mmg Fresh!!
Buah yg slalu org dtg bli kat cameron ni mestila strawberry, jagung manis dan jambu epal..








BOH TEA CENTRE

Wajib pergi Boh Tea Centre ni sbbnye boleh feeling2 Ombak Rindu.
Bwahahahaha... Angau kat Abg Harizzzz




View yg sgt chantik plus angin sepoi2 mmg membuatkan perut jd lapor!!



Milk Tea + Mushroon Soup + Sandwich utk Breakfast :)

YZ AGRO FARM & CAFE

Tgk cite Vanilla Coklat x? Haaa, kalo dtg sini harusla terigt kat cite tu.
KihKihkih.. Kalo time CNY sume strawberry Farm yg kite boleh petik sendrik tu comfirm tutup. Sbb ramei org. Kalo x, terus habis la strawberry dorg...

 


Strawberry Coklat.. Nyumm!!

CAMERON VALLEY

Kat cameron ni byk sgt ladang teh. Pilih jer yg mane 1 nk pegi.
Rasa sume same jer. KehKehKeh.. View jer yg lain2


PASAR MALAM BRINCHANG

Kalo Pegi Cameron mmg wajib pegi Pasar Mlm.
Kalau time cuti sekolah, tetiap mlm pasar mlm ni ada.
Syurga Makanan!! HoHo




Madu asli. RM2 sepotong.. 


P/S: Berjaya Habiskan Cerita pasal Cameron Highlands dlm 1 entry sahaja..
Yezzzaaaa!!!

Friday, February 10, 2012

BE milikku jua Akhirnya!!


Lame gile dh xdpt BE.
APesal eh? Korg pon cemtuh jugak ker?
Ker diana jer yg kekurangan BE?
Hari2 duk tinjau kot2 la dpt BE baru.
Akhirnya harini dpt jugak!!!
Kalo x, xgerak la akaun nuffnang tu. HoHoHo..
Cemane nk cash out kan kalo xgerak2 :p

BE : Beauty & The Beast

Kota Kinabalu, Sabah Trip >> Bye Bye KK



Entry ni la yg diana duk tunggu2.
Punye la lame nk habiskan cerita. Ni pon byk dh skip2..
Ade yg malas nak cerite.. Nampak sgt pemalas nak Hupdated blog..

Waktu sampai Terminal 2 kat KK nampak org jual ni:


Haa.. Sape nak jadi mami jarum? Baik korg beli yg ni jer. Hahaha.. 
Siap bleh wat byk lilit2 kat leher :p


Terminal 2 KK ni kecik jer. Kalo International airport KK baru besar sikit.
Almaklumlah naik AA. Airport pon kecik2 jer la.. KehKehKeh..
Melantak KFC dulu seblom nek flight. Kang dlm flight kang boleh tido pepuas selama 2 Jam lebih..
Weeehuuuuu


Duk tgk pic KFC ni mcm tetibe rasa nak mkn KFC ler pulop :(


Kota Kinabalu, Sabah Trip >> Etude House 1Borneo

 

Muke Happy Gile Bile tahu kat 1Borneo Shopping Mall ada Etude House. HiHI..
Hari pertama mak diana yg shopping dulu kat Etude House sbb ade sale. Then tetibe rasa nak ber mask la plak. Tu mmg alasan la nak gi ETude House lg. HiHiHi..


Bekalan Sepanjang Kat sabah. HaHaHa.
Mr Gumuxx mmg suke kalau diana beli mask sbb skng ni dia jer yg asyik Request nak pkai Mask.. Paling suke Yogurt Mask tu.. Bau dia mcm nak mkn!!! Kat umh skng ni mmg byk stock yogurt mask ni. Bekalannnn :p

Kota Kinabalu, Sabah Trip >> Jaws Seafood Restaurant 1Borneo


Mlm2 dh malas nak kua, gi jer jenjln dlm 1 Borneo. Memcm tempat mknan ada.
Kalini try kat Jaws Seafood Restaurant. Sbb tergoda tgk ikan dia yg idup2 tu.. HeHe..


*Ketam Pujaan Hati. Ketam nipah ni lg manis dr ketam bunga tu. Like Like Like


*Oyster. Usha2 aje..

Menu yg diorder utk 6 org mkn:


Pembuka Selere. Wajib ada. Kihkihkih. Nak ratah pon boleh. Bluwerkk.. Berasap la tlinge. HoHoHo


Air tentunya Fresh Oren


Butter Prawn.. Slurrppp.. Juicy.. Sgt Sedap!!!!


Ketam Nipah Kegemaran. Slurrpppp..
Mcm nak lagi! Hahaha :p


Kailan Tiram kot kalau xsilap.. Lupe dah. 
Sbb bile seafood ada, sayur tolak ke tepi.. hahahaha


Siakap Stim!! Slurrrppppp.. Besh wooooo.. Masam2.. 

Harga utk semua plus nasi dan air2 lain ialah :



*








*
















*

















*




















*















Sume udang, ikan, ketam adalah segar2. Tangkap dr akuarium tu. Sgt Freshhhh.
Jadi harganye pon berbaloi. Kuang3x :p